Asia mistä en koskaan kyllästy puhumaan – halvin sisustusteko

Uudista kotia – halvalla 

Usein jos koti tuntuu tunkkaiselta ja ehkä, no halvalta tai vaikka vanhahtavalta, tulee mieleen uudistaa sisustusta, vaihtaa kalustusta tai maalata seiniä. Ehkä pyytää ammattilaista neuvomaan tai suunnittelemaan uusiksi koko roska. On kuitenkin muitakin ekologisempia ja edullisempiakin tapoja saada miellyttävämpi ympäristö kuin uusia sisustus.

Yksi halvimmista sisustusteoista, jota moni ei ehkä tule ajatelleeksi arjen keskellä, vaikuttaa oleellisesti sekä sisustuksen kokemiseen, että koko tilan tunnelmaan. Tämä teko saa olon tuntumaan kymmenen kiloa kevyemmältä ja yhtä monta vuotta nuoremmalta. Se ehkä vie kerralla aikaa, mutta säästää sen monin verroin seuraavien kuukausien aikana. Tämä on ehkä tärkeintä mitä voi kodin viihtyisyyden eteen tehdä.

”Tämä on ehkä tärkeintä mitä voi kodin viihtyisyyden eteen tehdä.”

Oletko siis ajatellut..

Ennen kuin siis marssit sisustusliikkeeseen tai rautakauppaan, on hyvä ottaa askel taaksepäin ja miettiä, että onko kodissasi turhaa tavaraa, joka sotkee fengshuit ja karkottaa Avotakan sisustustoimittajat.

Säilytätkö vanhoja koriste-esineitä, joista et oikeastaan enää pidä kovasti, mutta jotka olivat aika arvokkaita ostoksia? Löytyykö kaapeistasi varuilla vanhoja kynttilöitä, kymmeniä eri pesuaineita ja vanhoja päiväpeitteitä ja verhoja, joita ei ole käytetty viiteen vuoteen, eikä mitä luultavimmin tulla käyttämään jatkossakaan? Onko rikkinäiset kengät ja tahraiset takit jätetty varmuuden vuoksi kaappiin, jos niitä vaikka mökillä vielä tarvisi?

Nuo kaapin täyttäjät täyttävät huomaamatta pian myös näkyvät pinnat, kun tavaroille ei löydy enää säilytyspaikkaa. Ne saa kodin näyttämään epäsiistiltä. Ne vievät tyhjän tilan kauniiden esineiden ympäriltä ja hukuttavat ne tavarakasoiksi. Pian koti onkin nuhjuisen näköinen.

”Ennen kuin siis marssit sisustusliikkeeseen tai rautakauppaan, on hyvä ottaa askel taaksepäin ja miettiä, että onko kodissasi turhaa tavaraa, joka sotkee fengshuit ja karkottaa Avotakan sisustustoimittajat.”

Ole rohkea!

En suinkaan puhu nyt minimalistisesta sisustamisesta. Puhun uudesta tavasta katsoa tavaroitaan, käytännöllisestä järjestelystä, jossa kaappeihin tehdään tilaa niiltä tavaroilta, jotka ei palvele kasvanutta sinua, joista olet kasvanut pois tai jotka ovat oikeasti tarpeettomia. Järjestelystä, jossa sinulle tarpeeton tavara löytää kodin, jossa sitä käytetään ja arvostetaan tai huonossa kunnossa olevat tavarat menevät kierrätykseen.

Sillä tämä tapa jos jokin ei pelkästään auta kaunistamaan kotia viihtyisämmäksi, vaan oikeasti keventää henkistä taakkaa, jota me kaikki täällä kannamme. Tavaroiden karsimisen jälkeen voi olo tuntua yhtä kevyeltä kuin viikon retriitin jälkeen.

Kannustankin siis kaikkia kotiahdistuneita avaamaan ummistetut silmänsä ja kaivamaan navan pohjasta rohkeuden siirtää menneen ajan tavarat uusiin elämiinsä. You can do it.

 

Jos kodin muutos tuntuu ylivoimaiselta aloittaa, voit aina pyytää apua ammattilaiselta.

^

suunnittele ajoitus

Ota aikaa järjestelylle ja aloita pienesti yhdestä paikasta.  Älä yritä järjestää joka kaappia ja huonetta kerralla. Virkeänä ja hyvin nukkuneena jaksaa hoitaa homman loppuun asti.

  ^

  järjestele

  Tee pinot Säästetään, Ehkä ja Kiertoon. Ole tehokas, äläkä mieti liikaa tyhjentäessä kaappia. Voit palata myöhemmin epävarmoihin.

  ^

  mieti kolmesti

  Älä heitä hetken huumassa pois perintökalusteita tai arvokkaita esineitä. Kaikkea ei tarvitse säilyttää, mutta ole varma, että et (tai sisaruksesi) todella halua niitä ennen myymistä.