Näin suunnittelet oman kylpyhuoneremontin

Näin suunnittelet oman kylpyhuoneremontin

Jossain vaiheessa oman kylppärin vaaleansiniset 90-luvun laatat alkavat huudella vaihdon tarpeesta. Koska kylppärin merkitys on niin valtava, oli sitten asunnon tuleva myynti oheisajatuksena tai loppuelämän kotiinsa sitä päivittämässä, ei kannata ihan vauhtisokeana ja suunnittelematta rempparoopea paikalle kutsua. Niille, ketkä haluavat suunnitella oman kylpyhuoneensa, valmistin pienen muistilistan avuksi.

Kylpyhuoneremontti on yksi arvokkaimmista remonteista ja on suunniteltava ja valmisteltava huolella kalliiden virheiden välttämiseksi ja parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

 

Toiminnot ja layout

Budjetin miettimisen jälkeen kannattaa ensimmäisenä harkita toiminnot tarkoin. Mitä vanhassa kylpyhuoneessa on toiminut ja mitä ei? Tuleeko kylppäriin pyykinpesu, vai saako sen muualle sijoitettua? Onko vanhassa kylpyhuoneessa turhaa tilaa, saisiko pohjaa muutettua toimivammaksi? Mitä vanhasta kylppäristä on puuttunut? Toimiiko valaistus, vai olisiko sitä muuttaa monipuolisemmaksi ja muuteltavaksi?

Voit vaikka piirtää mitatun kylppärin pohjan ruutupaperille ja sommitella siinä eri vaihtoehtoja. Muista patterit, ikkunat, ovet, vesipisteet ja viemärit. Jos et ole täysin varma, voit aina pyytää konsultointia sisustusammattilaiselta ennen suunnitelman lukkoon lyöntiä.

 

Tyyli ja värit

Toiseksi on valittava tyyli. Tyyli kannattaa ehdottomasti katsoa muu asunto silmällä pitäen. Erityisesti, jos on myynti edessä seuraavan kymmenen vuoden aikana, räikeät tyylierot ja epäjohdonmukaisuudet asunnossa voivat alentaa kiinnostusta ja myyntihintaa.

Värit on mietittävä tarkkaan. Niukempi väripaletti tuo tyylikkyyttä, mutta silti voi olla rohkea! Värejä ei kannata ripotella eri paikkoihin pitkin huonetta, etenkään laatoilla, vaan mieluummin tehdä selkeä kokonaisuus niillä.

Tyyli ja väripaletin saa nähtyä kokonaisuutena kollaasin avulla. Kerää haluamasi värit ja materiaalit yhteen, jolloin näet kuinka ne toimivat yhdessä ja saat paremman kuvan tulevasta tunnelmasta.

Kylpyhuoneremontti on yksi arvokkaimmista remonteista ja on suunniteltava ja valmisteltava huolella kalliiden virheiden välttämiseksi ja parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

 

Valinnat ja tilaukset

Kun pohja, tyyli ja värimaailma on suunniteltu, on aika kiertää kauppoja. Laattafirmoilta saa henkilökohtaista palvelua ja määrälaskuapua. Tietoja saa mm. laattojen eroista ja laaduista ja apua vaikka saumavärin valintaan. Jonottamiselta välttyy, kun soittaa ja varaa ajan etukäteen. Osa laattavalikoimasta ja kalusteista on tilaustuotteita ja onkin hyvä valmistautua 4-7 vkon tilausaikaan.

Koska kylpyhuone on niin arvokas ja tärkeä huone, ei kannata säästellä kympeissä valittaessa laattojen väliltä, vaan ehdottomasti mennä laatu ja suosikki edellä.

Kalusteita valittaessa mittaa ensin tila tarkkaan. Muista myös kaapinovien avauskulma ja toimintatila. Kokeile esittelykappaleiden jämäkkyyttä ja laatua, myös allasmateriaaleissa on eroja. Jotkut edukkaammat toimittajat tuottavat ihan hyvää laatua, erityisesti hyvin pitkään kylpyhuonekalusteita tehneet. Muista säilytystila!

 

 Valitse tekijät tarkkaan

Kylpyhuoneen remontissa tarvitsee ainakin putkimiehen, sähkömiehen ja laatoittajan. Jos laatoittaja ei tee purku- ja pohjahommia, on siihen otettava erillinen tekijä. Suuremmat yritykset tarjoavat pakettityönä koko remontin avaimet käteen- tyyliin.

Kysy hyvissä ajoin ennen remonttia suositteluita tutuilta ja suosi hyvää jälkeä tekeviä luotettavia tekijöitä. Hyviä tekijöitä suosittelen odottamaan sen kuukauden pidempään, jos aikatauluun ei aiemmin mahdu. Rakennusalalta löytyy kaiken näköistä hiihtäjää ja joskus se halvin voi tulla kalleimmaksi ja hankalimmaksi tapaukseksi. Jos suositteluita ei löydy, mm. Urakkamaailmasta voi kilpailuttaa tekijöitä.

Tarkista taustoja ja kuuntele intuitiotasi; jos jostain tarjouksen antajasta tulee epämääräinen tai hämärä olo, suosittelen jättämään hänet suosiolla pois tarjouskilvasta. Käy myös hyvin tarkkaan läpi, mitä annettu tarjous pitää sisällään ja mitä ei. Pyydä aina kirjallinen sopimus, josta käy yksityiskohtaisesti ilmi sovitut asiat. 

Huolella tehty jälki ei ainakaan laske asunnon arvoa. Valitse tekijät mieluiten luotettavien suositteluiden perusteella.

ennen-jälkeen

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *