Runsasta vehreyttä ja värien hurmaa – näin sisustat boheemin parvekkeen

Ovesta paratiisiin 

Reilun kymmenen vuoden aikana missä tahansa olenkaan asunut ja varsinkin mitä pienempi parvekkeeni on ollut, olen sisustanut sen lähes rikollisen täyteen vehreyttä, värejä ja lämpöä. Parvekkeeni on ollut askel luontoon, rentouteen ja seesteiseen rauhaan, pois kiireisestä arjesta ja hälinästä. Teekuppi kädessä parvekkeen ovesta ulos astuessa hermostoni alkoi rentoutumaan kuin itsestään ja mieleni hymyili.

Kesä onkin erityisen hyvä aika tuoda matkoilta mieleen jäänyttä tunnelmaa omaan kotiin. Oma vehreä pesä parvekkeelle laitettuna vie hetkessä lomafiilikseen ja antaa keholle ja mielelle luvan rentoutua.

”Parvekkeeni on ollut askel luontoon, rentouteen ja seesteiseen rauhaan, pois kiireisestä arjesta ja hälinästä.”

Boheemi tyyli parvekkeella

Boheemiin sisustustyyliin kuuluu ehdottomasti kerroksellisuus, rosoisuus, värit ja näennäinen huoleton suhtautuminen sisustukseen, jonka osaset kuitenkin valitaan tarkkaan omia aisteja ilahduttamaan. Keraamiset kukkaruukut eri kokoisina ja muotoisina ovat olennainen osa kokonaisuutta. Luonnonmateriaalit ja uniikit, matkoilta tuodut tai itse tehdyt koristelut sekä taide-esineet viimeistelevät tyylin. 

Tekstiileitä käytetään paljon. Selkätyynyihin ja lattiatyynyihin valitaan väriä, pehmeyttä ja kuoseja. Marokkolaistyyliset kuviot on kuin luotuja boheemiin ympäristöön. Murretut värit valitaan oman maun mukaan. Esimerkiksi turkoosin, okran, viininpunaisen, sinisen, terrakotan ja ruskean eri sävyt tuovat maanläheistä tunnelmaa. Vilttejä ja peitteitä tuodaan illan viileitä tunteja varten ja ulkotilamatto tuo lämpöä jaloille. Seinille saa ripustettua sään kestävää taidetta tai seinäamppeleita roikkuville kasveille.

”Boheemiin sisustustyyliin kuuluu kerroksellisuus, rosoisuus, värit ja näennäinen huoleton suhtautuminen sisustukseen”

Asettele runsas kasvisto eri tasoille

Laittamalla isompaa istutusaluetta ovesta kauimmalle seinustalle ja pieniä ruukkuja eri korkeuksille saadaan tuotua kasvien tervehdyttävää energiaa ympärille ja suljettua muuta maailmaa pois aisteista. Tuoksuvat kasvit ja yrtit vievät syvempään rentouden tilaan. Ja hei- mikä onkaan sen ihanampaa, kuin hakea ainekset salaattiin, smoothieen tai vaikka drinkkiin omalta parvekkeelta.

Äläkä unohda pimeneviä iltoja; iltavalaistus kruunaa tilan. Tuomalla eri korkuisia lyhtyjä ja aurinkokennovalaisimia saat elokuun iltoihin romanttista tunnelmaa vaikka kahdenkeskiseen hetkeen viinilasillisten kanssa.

vihreä parveke
^

perusta

Valitse rosoista säänkestävää rottinkia tai puuta, kuten kierrätettyä tiikkiä,  pöytiin ja hyllyihin.

  ^

  Kerrosta

  Käytä lattiatyynyjä tai luonnonmateriaaleista valmistettuja raheja. Istuta runsaasti kasveja eri kokoisiin ruukkuihin moneen tasoon.

  ^

  viimeistele

  Suosi runsautta värikkäillä tekstiileillä ja ripusta romanttisia lyhtyjä valaisemaan hämärtyvää iltaa.

  0 kommenttia

  Lähetä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *